De beste elektrische auto’s

Elektrisch rijden wordt steeds populairder: begin 2016 werden er ruim 91.000 elektrische auto’s geteld op de Nederlandse wegen. Rijden met elektrische aandrijving is de toekomst. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Eigenaren van een elektrische auto betalen minder belasting en stroom is goedkoper dan gas, diesel of benzine.

Voordelen:

– Beter voor het milieu
– Belastingvoordeelpexels-photo-116675
– Fossiele brandstoffen raken op
– Stroom kun je zelf opwekken

Nadelen:

– Duur in aanschaf
– Actieradiusvrees
– Laden duurt lang
– Laden is populair

Elektrische auto’s kun je onderverdelen in volledig elektrisch, range extender en plug-in hybride. Een volledig elektrische auto heeft geen brandstofmotor, alleen een elektromotor. Deze auto stoot tijdens het rijden geen schadelijke stoffen uit. Het nadeel van een volledig elektrische auto is dat de actieradius zeer beperkt is. Na ongeveer 150 kilometer zul je de auto alweer moeten opladen, wat zeer tijdrovend is.

Een elektrische auto met range extender rijdt ook volledig op stroom, maar beschikt wel over een brandstofmotor, die de accu bijlaadt wanneer de stroom op dreigt te raken. De actieradius is vergelijkbaar met een normale auto, en nog altijd zuiniger dan een reguliere brandstofauto. Tot slot kun je kiezen voor een plug-in hybride. Deze auto beschikt over zowel een elektro- als een brandstofmotor. Dankzij een groter accupakket kun je met een plug-in hybride grotere afstanden volledig elektrisch rijden. Is de stroom op, dan rijd je op de brandstofmotor verder.

Kortom, als je zuinig en milieuvriendelijk wilt rijden kun je het beste gaan voor een elektrische auto met range extender of voor een hybride auto, zodat je ook lange afstanden kunt rijden.

Zou je graag nog wat hulp hebben om een goed afweging te maken? Je kunt altijd contact met ons opnemen.