Auto verkooptips

Je kunt je auto natuurlijk particulier aan iedereen die je maar wilt verkopen. Echter betalen niet alle geïnteresseerden hetzelfde bedrag voor je auto. Wij willen je hierbij zo goed mogelijk informeren, zodat je voortaan weet welke manieren er zijn om je auto zo goed mogelijk te kunnen verkopen. Uiteraard verkopen niet alle verkopers hun auto om de zelfde reden.

De één doet dat vanwege geld problemen en een ander weer vanwege wat extra ruimte te maken. Bij sommige is de hoogte van het bedrag van belang en bij een ander het snelle geld. Je zult inmiddels wel op hoogte zijn dat er dus meerdere manieren zijn om je auto te verkopen, door simpelweg te adverteren, je auto inruilen bij aankoop van een nieuwe of tweedehands auto, verkopen aan een opkoper of verkopen bij een auto veiling.

Het is dan wel belangrijk om een goede prijs indicatieauto verkoop te maken die jij wilt hebben voor jouw auto. Er zijn handige websites waar je de dagwaarde van jouw auto kan bepalen. Een auto verkopen aan een particulier heeft natuurlijk ook zo zijn voor- en nadelen. Om te beginnen moet je auto er netjes uitzien. Er zal namelijk niemand zijn die je auto wil kopen wanneer je auto stinkt aan de binnenkant of wanneer je auto vies is.

Daarnaast zullen er bijna geen geïnteresseerden zijn als je auto technisch niet in orde is. De auto kun je d.m.v. een advertentie op internet verkopen. Je plaatst dan op een advertentiesite je auto met goede tekst en foto’s. Als er mensen zijn die interesse tonen zullen ze vervolgens reageren door middel van een bod, e-mail of telefoontje. Vervolgens kun je met de potentiële koper een afspraak maken voor de bezichtiging en proefrit. Als dat allemaal naar wens is kun je beginnen met het onderhandelen over de prijs om het naar wens te kunnen afsluiten.